Skip to content

Kindercoaching

 • Vraag je je soms af hoe je je kind nog kunt bereiken?
 • Wil je kind opeens niet meer met je praten?
 • Lijkt je kind snel groot te worden en begrijp je niet wat er in hem of haar omgaat?

Het lijkt soms alsof de puberteit al begint terwijl je zoon of dochter nog maar 8 of 9 jaar is. Je ziet dat je kind vaker boos is, of juist onzekerder wordt. Op school gaat het niet lekker en met vriendjes ook niet. Je kind lijkt zichzelf niet meer te zijn en je maakt je zorgen.

Als je kind zich niet goed voelt of ‘moeilijk’ gedrag laat zien, dan heeft dat vaak veel invloed op je kind, op jou en op de rest van het gezin. Je wilt gewoon dat je kind zich goed voelt en dat je gezin weer in balans is. Maar je begrijpt je kind niet goed. Je snapt niet waar dit gedrag vandaan komt. Heb je iets verkeerd gedaan? Komt het door je scheiding of die verhuizing? De oorzaak is een raadsel voor je. Je wilt je kind zo goed mogelijk helpen, maar hoe?

Stel je eens voor:

 • Er is geen constante strijd meer in huis.
 • Je kind ervaart rust in zijn of haar hoofd.
 • Je kind durft vriendschappen aan te gaan.
 • Jullie praten met elkaar.
 • Je kind kan eigen keuzes maken.
 • Je kind is zelfverzekerd en positief.
 • Jij weet hoe je het beste met je kind om kan gaan.

Lijkt dat nu onmogelijk? Het kan écht. En je hoeft het niet alleen te doen. Als kindercoach is het mijn doel dat er weer rust ontstaat in jouw gezin. Dat je je kind zelfvertrouwen heeft, weet wat zijn of haar kwaliteiten zijn en een positief zelfbeeld heeft. Zo leggen we een basis waar je kind de rest van zijn of haar leven wat aan heeft.

kindercoaching

Kindercoach Coevorden: waarmee kun je bij Bettie terecht?

 • Boosheid
 • Slecht slapen
 • Geen plezier in school
 • Pesten of gepest worden
 • Scheiding, overlijden, ziekte
 • Faalangst
 • Hooggevoeligheid
 • Hoogbegaafdheid
 • Concentratieproblemen
 • Piekeren
 • Onzekerheid

Wat doe ik als kindercoach?

Als kindercoach ben ik er voor je kind en voor jou als ouder. Ik ben er om te luisteren en te helpen. Voor je kind is het prettig om zijn of haar ei kwijt te kunnen bij een onafhankelijk iemand. Het praat tenslotte vaak makkelijker met iemand die niet zo dicht bij je staat. Iemand die de belevingswereld van een kind begrijpt. Die meedenkt.

Door met een coach te praten, kan je kind zijn of haar emoties kwijt. Je kind ontdekt wat zijn of haar kwaliteiten zijn en leert omgaan met de dingen waar hij of zij tegenaan loopt. Of met de situatie waar hij of zij op dit moment in zit.

Coaching voor kinderen is heel creatief. Soms weten kinderen zelf precies wat hen dwarszit. Soms juist helemaal niet. Daarom tekenen en knutselen we, en spelen we verschillende spelletjes. Aan de hand daarvan ontstaat er een gesprek. Door op een speelse manier te kijken naar wat je kind bezighoudt, komen we uiteindelijk tot mooie resultaten.

De resultaten van kindercoaching

Je kind:

 • Heeft meer zelfvertrouwen
 • Voelt zich weer lekker in zijn of haar vel
 • Denkt positief over zichzelf
 • Weet wat zijn of haar talenten zijn
 • Ervaart rust
 • Voelt zich sterk
 • Heeft weer zin om naar school te gaan
 • Is vrolijk en zichzelf
 • Durft te zeggen wat er in hem of haar omgaat
 • Speelt ontspannen met vrienden

Hierdoor ontstaat er meer rust voor je kind én in het hele gezin.

"Ik ben naar je toe gegaan omdat ik het lastig vond om naar school te gaan. School vind ik namelijk niet zo leuk. De sessies vond ik leuk. Ik vond het leuk dat we heel veel gingen kletsen en dat ik dingen tegen je kon zeggen en dat je mij ging helpen. Ik heb geleerd dat ik niet overal op hoef te reageren als kinderen boos doen of vervelend. Spelletjes doen vond ik ook leuk. Ja, de sessies hebben geholpen. Naar school gaan vind ik wat leuker nu. En mama begrijpt mij wat beter en ik mama ook. Kinderen moeten naar jou toe gaan omdat je kinderen goed kunt helpen en omdat je lief bent."
V. (9 jaar)
Kindercoach Drenthe

Een coachtraject bij Bettie: mijn werkwijze

Gratis kennismakingsgesprek

Wil je weten wat kindercoaching je kind en jou kan brengen? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Dit gesprek is alleen met jou of jullie als ouders. Voor het kennismakingsgesprek zijn er verschillende opties:

 • Je mag bij mij komen, in mijn coachpraktijk in Coevorden (Drenthe).
 • We kunnen bellen.
 • We kletsen via Zoom.

Na het kennismakingsgesprek bepaal jij of je mij als coach wilt inschakelen. Gaan we ervoor? Dan plannen we gelijk de afspraken voor de vervolggesprekken in.

Het coachtraject

Een coachtraject heeft meerdere vormen. Meestal kiezen mijn klanten voor een traject met 5 sessies. Dat ziet er zo uit:

In het coachtraject beginnen we met de intake. In dit gesprek duiken we dieper in het probleem dat er speelt. We onderzoeken wat er aan de hand is en hoe en wanneer zich dat uit. Dit doen we aan de hand van een spel, een speelse werkvorm waar kinderen heel enthousiast over zijn.

Daarna plannen we 3 sessies waarin we intensief aan de slag gaan. Hoe die sessies eruitzien, kan ik je van tevoren niet helemaal vertellen. Ik pas alles namelijk aan op jou of je kind. We praten, werken met visualisaties, spelen een spel, en soms gaan we naar buiten. 

We eindigen het traject met een evaluatiegesprek om te bespreken hoe het de afgelopen tijd is gegaan. In dit gesprek bepalen we samen hoe we verdergaan. Soms zijn drie gesprekken genoeg. Zijn er meer gesprekken nodig? Dan plannen we dat samen en kijken we daarna weer opnieuw of het zo genoeg is.

Altijd maatwerk

Het kan zijn dat we een coachtraject van 3 sessies plannen, maar ook van 7 sessies. Dat hangt af van jouw behoefte en hulpvraag. Ik ben heel flexibel, maar geef altijd advies over wat ik denk dat nodig is.

Wie er voor de sessies naar de praktijk komt, verschilt per geval. Bij kinderen onder de negen jaar spreek ik meestal alleen met de ouders. Als kinderen negen jaar of ouder zijn, spreek ik hen vaak ook alleen. Dit hangt wel volledig af van je kind en van de problemen die er spelen. Soms is het bijvoorbeeld goed als jij en je kind samen langskomen. Hoe we dit aanpakken bekijken we tijdens het traject. Ik vind het in elk geval heel belangrijk dat je nauw betrokken bent bij de coaching van je kind. De evaluatie is dus vrijwel altijd met jou en je kind samen.

"We hebben Bettie ingeschakeld omdat onze dochter voelde zich vaak verdrietig omdat opa was overleden. Ze miste hem veel en vond het lastig om het een plek te geven. Ik vond het zelf lastig om haar hier mee te helpen. Daarom heb ik gekozen voor kindercoaching. Onze dochter ging met plezier naar de sessies toe en voelde zich minder verdrietig. De coaching heeft zeker verschil gemaakt, de periodes dat ze niet verdrietig is zijn veel langer. Ik vond het contact met Bettie prettig en het was fijn om na de sessies te horen hoe het was gegaan. Ik zou Bettie zeker aanraden. Ze gaat op een leuke manier met kinderen om. Door spelletjes te doen of creatief te zijn wordt praten over bepaalde onderwerpen makkelijker."
Moeder

Wil je kennismaken?

Neem gerust contact met me op. Dan prikken we een datum voor een kennismakingsgesprek.

Zij gingen je al voor:

"Wij hebben Bettie ingeschakeld omdat onze zoon last had van veel onrust. Vooral in zijn hoofd. Hij kwam steeds vaker thuis dat hij zich niet kon concentreren. Heel vaak deed hij dingen half of helemaal niet. Onze zoon heeft een traject van 5 sessies gedaan. Hij vond het leuk en gezellig, vooral het kopje thee. 😄 Bettie mailde ons na elke sessie, dat was prettig voor ons. We merken nu wel echt verschil. Ik vind hem opgewekter. Hij probeert nu ook echt dingen af te maken. Hij is nu veel rustiger in zijn hoofd. Bettie is toegankelijk en flexibel wat betreft het plannen van afspraken. Het mailcontact ging goed en snel. Dank je wel voor je hulp!"
Janine
"Ik ging naar Bettie want ik was vaak verdrietig en onzeker. Ik vond de sessies leuk. De spelletjes vond ik leuk. Ik heb geleerd hoe ik opa minder mis en minder onzeker ben. Andere kinderen zouden ook naar Bettie toe kunnen gaan omdat ze mij ook goed geholpen heeft."
Meisje van 10
“Ik heb bij Bettie aangeklopt omdat wij ons zorgen maakten over onze dochter. Het is zo'n lieve meid maar durft geen "nee" te zeggen en voor zichzelf op te komen. Met het oog op de toekomst wilden wij toch graag dat ze beter in staat is om voor zichzelf op te komen. Onze dochter was na de sessies altijd heel opgewekt en toch best zelfverzekerd. Dat was een goed teken! De coaching heeft zeker een verschil gemaakt. Vooral dat ze zich er nu bewust van is. Voorheen zag ze zelf niet wat het "probleem" was. Uiteraard vindt ze het af en toe nog steeds wel lastig en is ze soms nog wel onzeker. Maar wij zien zeker een vooruitgang. Ik heb het contact met jou als zeer prettig ervaren. Je bent makkelijk in de omgang en zeer toegankelijk. Ook de manier waarop je met kinderen communiceert is heel prettig. Ik zou jouw praktijk zeker aanbevelen. Het is een prettige plek en onze dochter voelde zich erg op haar gemak. Ook al wilde ze in eerste instantie niet met iemand praten. Na de eerste kennismaking verdwenen al haar zorgen en voelde ze zich prettig bij je. De manier waarop je met de kinderen praat over hun "probleem" dmv spelletjes is heel goed en daardoor ook laagdrempelig en leuk om naar toe te gaan. Mocht het nog nodig zijn in de toekomst dan zou ik zo weer een afspraak maken.”
Anonieme moeder

Wil je kennismaken?

Neem gerust contact met me op. Dan prikken we een datum voor een kennismakingsgesprek.