Skip to content

Vrouwencirkel

In mijn praktijk komen veel vrouwen, moeders. En ik merk in mijn sessies met hen dat veel van ons zich soms alleen voelen. Of onbegrepen. We hebben het gevoel dat we de enige zijn die… of de enige zijn met….  Ik realiseerde me dat en voelde toen: ik ga deze vrouwen samenbrengen! En toen is het idee van een vrouwencirkel ontstaan. 

Als vrouwen samenkomen, gebeurt er iets magisch. Als vrouwen zich verbinden, voelen en weten we opeens dat we er mogen zijn. Dat we onszelf mogen zijn. En dat wil ik graag faciliteren. Of je nu moeder bent of niet, alle vrouwen zelf welkom.

oudercoaching

Wat is een vrouwencirkel precies?

Een vrouwencirkel is eigenlijk gewoon een samenzijn van vrouwen. Ik geloof heel erg in de kracht van vrouwen en helemaal als vrouwen samenkomen. In een vrouwencirkel mag je delen over alles wat je bezig houdt. Je mag zijn zoals je bent. Alles mag gezegd worden. Je krijgt geen ‘weet je wat jij zou moeten doen?’ naar je hoofd en niemand vraagt je na twee weken ietwat medelijdend ‘Hoe is het nu met je..?’. Nee. We vertellen, we luisteren en je krijgt géén ongevraagd advies 🙂 

 Natuurlijk kun je met je vriendinnen thee of een wijntje drinken en kletsen, maar daarin zijn we vaak ook zo bezig met ‘kan ik dit wel zeggen?’ en ‘Ik moet niet te lang praten, anders praat ik te veel over mezelf’. Je wilt ook niet de sfeer verpesten met jouw verhaal en anderen ermee belasten. En daarnaast is het vaak makkelijker om te kletsen over de wat meer oppervlakkige dingen van het leven in plaats van je echte gevoelens en gedachten. Dus ja, dan deel je die echte dingen toch maar niet.. 

Verbinding

In de vrouwencirkel gaan we juist die diepte opzoeken. Je mag delen wat jou écht bezig houdt. In de vrouwencirkel is het veilig en luisteren we zonder oordeel naar elkaar. Er komen dus geen ongevraagde tips en adviezen. Wel verdiepende vragen als je dat wilt. Zodat je meer helderheid krijgt in wat er speelt in jou en je weer stappen kunt maken om verder te gaan. 

Het is me-time, tijd voor jezelf. Tijd om helemaal jezelf te zijn, te vertellen, te luisteren, te verbinden. Als vrouwen samenkomen en op zo’n manier verbinden, ontstaat er magie!

Ik wil heel graag die momenten van verbinding realiseren. Zodat we niet meer het gevoel hebben de enige te zijn. Zodat je juist tot rust kunt komen. Zodat je kunt opladen. Zodat je écht jezelf kunt zijn.

Er is ook tijd voor ontspanning. Naast praten is er ook tijd om de boel los te laten. Dat doen we soms door een ontspannende meditatie of bodyscan. En soms met een schrijfoefening of iets anders. Je gaat in elk geval altijd lekker ontspannen naar huis! 

“Het was een hele ontspannende sfeer. Ik vond het fijn binnenkomen met een kopje thee. De korte meditatie vond ik heel fijn om te landen. Het ijs was zo gebroken doordat we zelf wat mee mochten nemen. Het is een makkelijk begin van een gesprek. Wat ik heel bijzonder vond is dat daarna de gesprekken heel natuurlijk op gang kwamen. Een gevoel van herkenning ontstond bij mij waardoor de drempel om te delen niet meer zo hoog was. En, geen adviezen maar gewoon kunnen luisteren naar elkaar. Heerlijk. De lange meditatie vond ik wat lang, maar dat kwam vooral door mijn zere rug. Wat ik dan wel weer heel fijn vond is dat we hem later nog eens op de app kregen. Al met al een hele leuke en bijzondere ervaring. Blij dat ik ben geweest!”
M.B.

Vrouwencirkel: wat gaan we doen? Delen en helen..!

De vrouwencirkels vinden plaats in Fotostudio 9 in Coevorden. Er is ruimte voor 8 vrouwen, een klein groepje. Dat is heel fijn, want zo is er tijd voor ieders inbreng. 

Tijdens een vrouwencirkel delen we veel en ontstaat er een verbinding en veiligheid. Je leert elkaar heel snel kennen en er worden altijd zulke mooie dingen gedeeld. Er is herkenning en begrip voor elkaar. En ik vind het zo zonde dat we elkaar vervolgens niet weer zien. Dus als je je opgeeft voor de vrouwencirkel, geef je je op voor een reeks van 3 cirkels. Elke maand een avond. Tijdens de eerste cirkel leren we elkaar kennen en is er gelijk verdieping en verbinding. Daardoor is er tijdens de andere cirkels ook ruimte voor toffe en verdiepende werkvormen. Voor meer verdieping in jezelf, zodat je nóg meer uit de vrouwencirkels haalt. Supertof! Mijn intentie voor onze cirkels is: delen en helen. We gaan delen, maar ook door middel van mooie oefeningen en werkvormen dieper in onszelf duiken. Je krijgt de kans om laagjes af te pellen en jezelf beter te leren kennen. Ik ga mijn coachingskills en kennis en ervaring met systemisch werk en opstellingen meenemen naar de cirkels!

Na een reeks van 3 cirkels kun je besluiten of je stopt of je weer mee doet met de volgende 3. Er is 3x per jaar een instap moment, in september, januari en april. 

Hoe ziet zo’n avond er dan uit? 

We starten de avond met een kopje thee of koffie en natuurlijk wat lekkers. 

Om de avond goed te starten en lekker te landen, neem ik je mee in een korte meditatie. Daarna gaan we samen delen, praten, vertellen en luisteren. Na het delen gaan we aan de slag met een verdiepende werkvorm of oefening. Dit doen we in kleinere groepjes, 4-tallen of 2-tallen. We eindigen altijd weer samen en sluiten ook af met een fijne meditatie.

Tijdens de cirkel word er veel gedeeld. De volgende 2 cirkels gaan we hiermee verder. We vullen elke cirkel anders in, ik maak een mooi programma waarin ik mijn coach ervaring gebruik. We kunnen aan de slag met helende visualisaties, een systemische oefening, een opstelling, een vision board, een schrijfoefening.. er zijn veel mogelijkheden en alles is erop gericht om jou dichter bij jezelf te laten komen. Je zelf beter te leren kennen en laagjes van jezelf af te pellen. Het zijn hele fijne avonden die je echt terug brengen naar jezelf. Vol ontspanning en tijd voor jou! Superwaardevol! 

Let op, deze cirkels zijn dus écht een combinatie van de kracht van de vrouwencirkel én coaching. Dit is echt iets voor jou als je al een tijdje tegen dezelfde dingen aanloopt, het allemaal soms veel vindt en je op zoek bent naar rust. Als je voelt dat je graag met jezelf aan de slag wilt, dan is deze reeks cirkels écht voor jou bedoeld! 

Vind je het spannend om in een groep je kwetsbaar op te stellen? Dat snap ik! Ik hoor dit heel (echt heel heel) vaak 🙂 Het is totaal begrijpelijk. Ik heb over dit thema een podcast aflevering opgenomen. Die kun je hier lekker op je eigen tijd beluisteren. Doe dat, want ik weet zeker dat ik je een aantal dingen kan vertellen waar je zelf nog niet aan had gedacht! Het zou zo zonde zijn om je hierdoor te laten tegenhouden als je wel die kriebel voelt van nieuwsgierigheid. Als je ergens voelt dat dit je aandacht trekt én je vindt het spannend, luister dan echt die podcast! 

 

De praktische details van de vrouwencirkel

De avonden beginnen om 19.30 uur. We eindigen rond 22.00/22.15 uur.

De cirkel april/mei/juni is al gestart en zit vol. Je kunt je wel vast opgeven voor de nieuwe reeks! 

Data na de zomervakantie: vrijdagavond 6 september – vrijdagavond 25 oktober – vrijdagavond 22 november.                 Locatie: Fotostudio 9 in Coevorden 

Voor een reeks van drie vrouwencirkels betaal je € 127,-. Je mag dit in één keer voldoen en je kunt natuurlijk ook per cirkel betalen. Weet je al dat je erbij wilt zijn? Supertof, dan kun je via deze link een kaartje kopen. 

Als je meer wilt weten kun je me een mailtje sturen of je stuurt me een berichtje via de website.

Ik hoop je binnenkort te zien!

De ervaringen van andere vrouwen

“Ik vond het een zeer prettige ervaring. Je hebt het goed gedaan en naar mijn idee heb je een prettige en veilige sfeer gecreëerd met je meditatie maar ook met de ruimte. Wat ik zelf erg leuk en verrassend vond was dat ik veel beter naar binnen kon treden door deze hele setting. Thuis ervaar ik dan toch vaak onrust en ongeduld. Ondanks het best spannend was met allemaal mensen die je niet kent, was de sfeer heel snel ontspannen en open. Kan niet anders zeggen dat het positief was en dat het bijgedragen heeft aan mijn rust en gemoedstoestand. Eigenlijk ben ik heel enthousiast en mocht je het weer organiseren ben ik graag weer van de partij!”
K.
"Ik vond het superbijzonder dat je als vreemden je zoveel aan elkaar kan vertellen. Ik heb echt met aandacht geluisterd naar iedereen. Meditatie vind ik heerlijk. Hier wil ik ook echt mee doorgaan. Ik was echt in een soort roesje na die tijd.. Heel erg bedankt voor gisteravond."
M.S.
"Ik vond het een bijzondere avond. Het was fijn dat iedereen zo open en eerlijk kon zijn. De meditaties waren heerlijk ontspannen. Superfijn als start en ook als afsluiting. Mijn oor raakte toen ik thuis was mijn kussen en ik was gelijk vertrokken."
M.S.
"Ik vond het een zeer prettige ervaring. Bettie heeft een prettige en veilige sfeer gecreëerd met de meditatie, maar ook met de ruimte. Wat ik erg leuk en verassend vond, was dat ik veel beter naar binnen kon treden door deze hele setting. Thuis ervaar ik dan toch vaak onrust en ongeduld. Hoewel het best spannend was met mensen die je niet kent, was de sfeer heel snel ontspannen en open. Kan niet anders zeggen dan dat het postief was en dat het bijgedragen heeft aan mijn rust en gemoedstoestand. "
Anoniem
"Ik vond het een bijzondere avond ♡ Mooie verhalen en ondanks de grote verschillen toch veel raakvlakken en herkenning. Ook de inleiding was heel fijn, even contact maken met jezelf. Ik vond het prettig om te merken dat ik die rust blijkbaar toch in mezelf kan vinden als ik er de tijd voor neem. Bedankt!"
M.K.
Zodra ik Betties praktijk binnenstapte voelde ik een soort rust. Fijne intieme ruimte, heel sfeervol. Na een heerlijke meditatie (Bettie heeft zo’n fijne kalmerende stem!) kwam bij mij echt de rust in m’n lijf. Daarna tijd en ruimte om te praten, delen, luisteren, voelen. Hele fijne vertrouwde sfeer. Ik moest zelf wel even een kleine drempel over om te delen wat ik wilde delen. Toch min of meer wel gelukt. Fijn te horen dat wat ik soms denk of voel best herkenbaar is voor meer vrouwen! Wat voor mij de meerwaarde van de avond was: écht even bewust tijd nemen voor mezelf. Bettie weet je wat dat betreft goed mee te nemen: ik voelde me comfortabel, kon ontspannen. Na afloop voelde ik de rust in m’n lijf.
L.
"Ik kom de volgende keer echt weer. Ik vond de meditatie zo superfijn.. Bettie heeft een hele mooie en prettige stem om naar te luisteren."
Anoniem
"Lieve Bettie, wat was het een bijzondere avond. Geluisterd, mijn verhaal kunnen en durven vertellen, herkenning en een warm gevoel. Ondanks dat ik de andere vrouwen niet kende, voelde ik al snel een verbintenis. Dank je wel! Xx"
M.M.
"Wat was het een fijne avond. Allemaal zo verschillend en zo in verbinding met elkaar. Delen zonder dat je tips hoefde te ontvangen; gewoon je verhaal delen. Wat fijn dat het zo veilig was. Dank voor je mooie meditaties. Jouw rustige stem maakt het makkelijk om mee te gaan en in de meditatie te blijven, ondanks het minder comfortabel zitten. Jouw “zijn” en leiding gaven op een natuurlijke manier leiding aan de groep. Mooi dat je iedereen aandacht kon geven."
D.
"Wederom bedankt voor de fijne vrouwencirkel ❤️ Ik vond het een prettige groep. Leuk om te zien hoeveel herkenning er was."
L.
"Ik kom de volgende keer echt weer. Ik vond je meditatie zo superfijn.. Je hebt een hele mooie en prettige stem om naar te luisteren."
Anoniem

Wil je meedoen?

Meld je aan voor de vrouwencirkel via mail of via het contactformulier. Heb je nog vragen? Stuur me dan gewoon een berichtje!