Skip to content

Vrouwencirkel

In mijn praktijk komen veel vrouwen, moeders. En ik merk in mijn sessies met hen dat veel van ons zich soms alleen voelen. Of onbegrepen. We hebben het gevoel dat we de enige zijn die… of de enige zijn met….  Ik realiseerde me dat en voelde toen: ik ga deze vrouwen samenbrengen! En toen is het idee van een vrouwencirkel ontstaan. 

Als vrouwen samenkomen, gebeurt er iets magisch. Als vrouwen zich verbinden, voelen en weten we opeens dat we er mogen zijn. Dat we onszelf mogen zijn. En dat wil ik graag faciliteren. Of je nu moeder bent of niet, alle vrouwen zelf welkom.

oudercoaching

Wat is een vrouwencirkel precies?

Een vrouwencirkel is eigenlijk gewoon een samenzijn van vrouwen. Ik geloof heel erg in de kracht van vrouwen en helemaal als vrouwen samenkomen. In een vrouwencirkel mag je delen over alles wat je bezig houdt. Je mag zijn zoals je bent. Je mag ervaren, voelen en opladen. Je komt als jezelf, al je rollen en al je maskers mogen af.

Wij vrouwen dragen allemaal wijsheid en ervaringen in ons. Maar in onze maatschappij gaat alles zo snel: we moeten van alles, onze dagen zijn vol en druk. Daardoor hebben we eigenlijk geen tijd om samen te zijn en die wijsheid en ervaringen te delen. Natuurlijk drinken we thee met vriendinnen en kletsen we, maar daarin zijn we vaak ook zo bezig met ‘kan ik dit wel zeggen?’ en ‘Ik moet niet te lang praten, anders praat ik te veel over mezelf’. En daarnaast is het vaak makkelijker om te kletsen over de wat meer oppervlakkige dingen van het leven in plaats van je echte gevoelens en gedachten.

Verbinding

In de vrouwencirkel gaan we juist die diepte opzoeken. Je mag delen wat jou écht bezig houdt. Je mag in verbinding komen met jezelf en van daaruit verbinding maken met de ander. In de vrouwencirkel is het veilig en luisteren we zonder oordeel naar elkaar. We luisteren vanuit verbinding. Er komen geen ongevraagde tips en adviezen. Het is me-time, tijd voor jezelf. Tijd om helemaal jezelf te zijn, te vertellen, te luisteren, te verbinden. Als vrouwen samenkomen en op zo’n manier verbinden, ontstaat er magie!

Ik wil heel graag die momenten van verbinding realiseren. Zodat we niet meer het gevoel hebben de enige te zijn. Zodat je juist tot rust kunt komen. Zodat je kunt opladen. Zodat je écht jezelf kunt zijn.

Vrouwencirkel: wat gaan we doen?

De vrouwencirkels vinden voor nu plaats in mijn praktijk in Coevorden. Die is niet zo groot, dus dat betekent dat er ruimte is voor 5 vrouwen. Wie weet komt er nog een fijne grotere ruimte op mijn pad!

Ik heb meditatiekussens om op te zitten. Als je het fijn vindt, mag je een dekentje meenemen. En het is lekker om makkelijke kleren aan te doen en lekker warme sokken. We starten de avond met een kopje thee of koffie en wat lekkers. Als je zelf iets lekkers mee wilt nemen om te delen, mag dat!

Om de avond goed te starten en lekker te landen, neem ik je mee in een korte meditatie. Daarna gaan we samen delen, praten, vertellen en luisteren. Na het delen kan het zijn dat ik je weer meeneem in meditatie, een langere deze keer. Het kan ook zijn dat we iets anders gaan doen. Ik voel en bedenk per cirkel wat we gaan doen en wat de invulling is. Hou mijn social media in de gaten voor meer details en voel je altijd vrij me te mailen als je meer wilt weten.  

In het midden van de cirkel zal ik wat kristallen en kaarsen zetten. Ik wil je vragen iets van jezelf mee te nemen voor de avond. Iets wat bij jou past, jou symboliseert of je gewoon een goed gevoel geeft. Denk aan een mooie steen, een beeldje, een tak of andere natuurschat, een sieraad, een bloem. Het hoeft niet, maar het is fijn om van iedereen iets persoonlijks in de cirkel te leggen. Natuurlijk neem je dat weer mee naar huis aan het eind van de avond. 

 

De praktische details van de vrouwencirkel

De avonden beginnen om 20.00 uur. We eindigen rond 22.30 uur, maar het kan ook wat eerder of later worden.

De data voor de aankomende vrouwencirkels in 2022 zijn:

  • 25 november (nog 3 plekjes)
  • 16 december (nog 5 plekjes)

De data voor 2023 volgen nog!

De kosten van de vrouwencirkel zijn € 25 per keer. Als je mee wilt doen, kun je me een mailtje sturen of je stuurt me een berichtje via de website. In de week voor de vrouwencirkel zal ik je dan een betaalverzoekje sturen. En contant betalen op de avond zelf mag natuurlijk ook. 

De ervaringen van andere vrouwen

"Ik vond het een zeer prettige ervaring. Bettie heeft een prettige en veilige sfeer gecreëerd met de meditatie, maar ook met de ruimte. Wat ik erg leuk en verassend vond, was dat ik veel beter naar binnen kon treden door deze hele setting. Thuis ervaar ik dan toch vaak onrust en ongeduld. Hoewel het best spannend was met mensen die je niet kent, was de sfeer heel snel ontspannen en open. Kan niet anders zeggen dan dat het postief was en dat het bijgedragen heeft aan mijn rust en gemoedstoestand. "
Anoniem
"Ik kom de volgende keer echt weer. Ik vond de meditatie zo superfijn.. Bettie heeft een hele mooie en prettige stem om naar te luisteren."
Anoniem

Wil je meedoen?

Meld je aan voor de vrouwencirkel via mail of via het contactformulier. Heb je nog vragen? Stuur me dan gewoon een berichtje!