Skip to content

Oudercoaching

Soms heb je gewoon behoefte om even je verhaal kwijt te kunnen. Om even je hart te luchten. Ook al weet je niet precies wat je verhaal is. Of wat je kwijt wilt. Soms voel je gewoon dat je het even niet weet of dat je vastloopt. Dat het niet stroomt en je niet goed weet waarom. Of misschien weet je wel heel goed waarom en weet je niet wat je ermee moet. Wat de juiste keuze is.

En dat is echt lastig, want hoe kom je er zelf uit? Hoe ga je nu verder? Je hebt het erover met je partner, vriendinnen. Maar dat lijkt toch niet echt te helpen. Het lucht wel wat op, maar je komt niet verder. Je blijft maar in kringetjes gaan.

En weet je, soms lukt het ook even niet alleen. Soms ligt de oorzaak van een probleem dieper en lukt het niet om daar zelf een oplossing voor te vinden. En dat geeft niet, dat hebben we allemaal.

Hoe zorg je goed voor jezelf?

Misschien merk je ook wel aan je kind dat hij of zij ander gedrag laat zien. Dat kan er ook nog wel bij! Onrust, ruzie, onzekerheid. Je maakt je zorgen, maar wat ga je doen? Je kind gaat voor, maar jij dan…?

Ken je dat principe ‘eigen zuurstofmasker eerst’? Als het met jou goed gaat, gaat het met je kind en je gezin ook goed. Als jij goed voor jezelf zorgt, heeft dat absoluut effect op je kind. Dus.. eigen zuurstofmasker eerst!

Daarom bied ik oudercoaching aan in mijn praktijk. Ik werk ik met veel verschillende technieken om jou te begeleiden, terug naar jezelf. Terug naar weten wie jíj bent, wat jij wilt en waar jij behoefte aan hebt. Om te voelen welke keuzes je wilt maken en welke kant je op wilt.

Dus wil jij:

 • Weer ontdekken wie je bent.
 • Erachter komen wat je echt wilt.
 • Je weer een leuke, lieve moeder voelen.
 • Gewoon weer lekker in je vel zitten
 • Rust in je hoofd én in je gezin.

Dan is oudercoaching voor jou precies de goede stap.

oudercoaching

Oudercoaching: waarmee kun je bij Bettie terecht?

 • Je bent jezelf kwijtgeraakt in de hectiek van je gezin.
 • De balans tussen werk en privé is zoek.
 • Je zit veel in je hoofd, je piekert veel.
 • Je hebt het altijd druk en je snakt naar meer tijd voor jezelf.
 • Je wilt meer energie hebben.
 • Je wilt jezelf niet langer wegcijferen.
 • Je wilt je patronen en blokkades doorzien.
 • Je voelt veel en dat overweldigt je soms.

Leer jezelf en je kind beter kennen door oudercoaching

Als moeder ben je vaak druk. Je hebt veel op je bordje en staat altijd klaar voor iedereen. En als je dan zelf niet zo lekker in je vel zit, merk je dat aan alles. Je lijf begint signalen te geven, je slaapt niet meer zo goed. Je bent veel aan het piekeren en misschien merk je ook wel dat het gedrag van je kind verandert.

Je kinderen zijn namelijk een spiegel: met hun gedrag laten ze zien waar het bij jou niet helemaal lekker gaat. Dat betekent niet dat het jouw schuld is dat het niet goed loopt in je gezin. Het laat je juist zien wat je kinderen nodig hebben én waar bij jou nog groei mogelijk is. Wanneer je niks doet met de informatie die je kind je onbewust over jou geeft, blijf je in hetzelfde patroon vastzitten. En als jij zelf groeit, groeit je kind met je mee.

Op zoek naar groei

Tijdens de oudercoaching gaan we samen op zoek naar die groei. Je ontdekt welke niet-helpende overtuigingen je hebt over jezelf, je gezin en het leven. We doen visualisaties om je patronen en blokkades te ontdekken. We gebruiken spelvormen om te zien waar je voor staat en wat je wilt. En ik vraag door op wat jij me vertelt, zodat we nog dieper ingaan op wat er speelt.

Vaak ben je je helemaal niet bewust van die patronen of gedachten, en daardoor weet je dus ook niet dat je ze kunt veranderen en hoe dat moet. Daarom ben ik er.

Samen vinden én doorbreken we deze patronen. En dat voelt als een enorme opluchting. Je herkent niet-helpende overtuigingen en gedachten en buigt ze om naar iets positiefs. Zo leer je jezelf steeds beter kennen. Gaandeweg ontdek je hoe jouw gedrag invloed heeft op je kind. En dat zie je direct terug in je gezinsleven: er ontstaat meer rust, meer begrip en jullie relatie verbetert.

En jij voelt je beter! Je zit weer lekker in je vel, je hebt meer energie en alles gaat weer stromen. Je ontdekt hoe sterk je bent, hoeveel kracht je hebt en wie je echt bent!

“Ik kan heel erg fijn met Bettie praten. We kunnen makkelijk een gesprek voeren over mijn gevoelens en gedachten. Ik merk dat ze op een hele fijne en natuurlijke manier doorvraagt waardoor we echt doorgaan tot de kern. Doordat het zo natuurlijk gaat en ze geen dingen voor je invult, krijg je echt het gevoel dat er naar je wordt geluisterd. Naast dat het natuurlijk serieus is, is er een gezellige sfeer. Ik merk dat ik na de sessies echt rustiger ben, meer bewust ben van mijn eigen gedrag en handelen. Hierdoor kan ik dus soms ook de switch maken naar niet in het oude gedrag terug vallen. Ik heb zeker bereikt wat ik wilde bereiken. Ik ben veel minder onzeker en kan mensen steeds beter vertrouwen. Ik merk dat ik als persoon veel sterker ben geworden en echt ben gegroeid. Ik raad Bettie zeker weten aan!”
Ilse (21)

Oudercoaching bij Bettie: hoe werkt het?

Heb je interesse in oudercoaching? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Je mag hiervoor naar mijn praktijk komen in Coevorden (Drenthe), maar online via Zoom is ook een fijne optie. En bellen kan natuurlijk ook. Zo’n gesprek is helemaal vrijblijvend.

Gaan we samen aan de slag? Dan plannen we de vervolggesprekken in. Een coachtraject heeft meerdere vormen, die we aanpassen aan jou wensen en behoeftes. Veel van mijn klanten kiezen voor een traject van 5 sessies. Dat ziet er zo uit:

We beginnen met een intakegesprek. Daarin bespreken we waarom jij oudercoaching wilt. Waarin loop je vast? Wat wil je bereiken? Na de intake hebben we drie coachsessies waarin we aan de slag gaan. We eindigen met een evaluatiegesprek. Wil je na de evaluatie doorgaan met coaching? Dan plannen we gewoon nieuwe gesprekken in.

De coachgesprekken vinden over het algemeen plaats bij mij in de praktijk in Coevorden. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Online is ook mogelijk, als je verder weg woont. En soms is het ook fijn om de natuur in te gaan.

Overigens is een Routekaart naar Jezelf ook een prachtig startpunt van een traject! In een Routekaart lees je jouw blauwdruk, jouw unieke set van talenten, kwaliteiten, valkuilen en behoeftes. Echt de moeite waard! Hier lees je er meer over! 

"Nadat ik een voor mij spannende stap in mijn leven had gezet, merkte ik dat ik weer verviel in een aantal oude valkuilen en denkpatronen. Eerder was ik ook al eens bij een coach geweest en dit heeft mij toen wel geholpen, alleen miste ik de klik met deze persoon. Bij Bettie had ik meteen een vertrouwd en fijn gevoel, wat ik erg belangrijk vind als ik me open en kwetsbaar opstel. Tijdens de vijf sessies gebruikte Bettie onder andere een aantal spellen en hebben we een visualisatie gedaan. Ze voelde goed aan waar ik op bepaalde momenten behoefte aan had en wat bij mij past. Aan het eind van het traject had ik weer helder voor ogen wat ikzelf belangrijk vind, dat ik daarop mag vertrouwen én zijn er zelfs wat plannen gesmeed! Ik kan iedereen een traject bij Bettie aanraden, zeker ook als het niet kindgerelateerd is."
Leonie

Wil je kennismaken?

Leuk! Neem contact met me op, zodat we snel samen aan de slag kunnen.