Skip to content

Oudercoaching

Vind je opvoeden pittiger dan gedacht? Je kind wordt ouder en de uitdagingen lijken steeds groter te worden. Jullie begrijpen elkaar niet, je kind laat zich niet sturen en er is steeds vaker ruzie. Je weet niet hoe je het op moet lossen, want je doet al zo je best.

Het gevolg? Alles kost veel energie en het is verre van gezellig in huis. Je voelt je futloos en bent snel geïrriteerd of boos. En daardoor voel je je vervolgens weer schuldig. Je loopt vast, maar je weet niet waarom.

Hoe zou het zijn?

 • Een betere relatie met je kind
 • Rust en regelmaat in je gezin
 • Rustige en duidelijke communicatie tussen jou en je kind
 • Met elkaar delen hoe jullie je voelen
 • Lekkerder in je vel zitten

Met oudercoaching is dit óók voor jou haalbaar. Echt! Zit jij op een punt dat je niet meer weet hoe je verder moet met jezelf en je kind? Hoe heerlijk is het dan als er iemand is die even met je meekijkt? Die meedenkt en meevoelt? Gewoon iemand die écht naar je luistert en een stukje meeloopt op jouw levenspad. Want als je er in je eentje niet uitkomt, dan doen we het toch samen? Als oudercoach help ik jou weer grip te krijgen op je leven en je gezin, zodat jullie weer vooruit kunnen.

oudercoaching

Oudercoaching: waarmee kun je bij Bettie terecht?

 • Je vindt opvoeden een uitdaging.
 • Je kind laat ‘moeilijk’ gedrag zien.
 • Je wilt rust en regelmaat in je gezin.
 • Je wilt je kind leren begrijpen.
 • Je hebt burn-out-klachten.
 • De balans tussen werk en privé is zoek.
 • Je piekert veel.
 • Je wilt je verder ontwikkelen.
 • Je hebt het altijd druk en wilt meer tijd voor jezelf.
 • Je wilt meer energie hebben.
 • Je wilt jezelf niet langer wegcijferen.

Leer jezelf en je kind beter kennen door oudercoaching

Problemen met je kind kan je vaak oplossen door eerst naar jezelf te kijken. Je kinderen zijn namelijk een spiegel: met hun gedrag laten ze zien waar het bij jou niet helemaal lekker gaat. Dat betekent niet dat het jouw schuld is dat het niet goed loopt in je gezin. Het laat je juist zien wat je kinderen nodig hebben én waar bij jou nog groei mogelijk is. Wanneer je niks doet met de informatie die je kind je onbewust over jou geeft, blijf je in hetzelfde patroon vastzitten. En wanneer je zelf groeit, groeit je kind met je mee.

Tijdens de oudercoaching gaan we samen op zoek naar die groei. Je ontdekt welke niet-helpende overtuigingen je hebt over jezelf, je gezin en het leven. Je krijgt inzicht in patronen die je al je hele leven volgt, maar die je helemaal niet helpen. Vaak ben je je helemaal niet bewust van die patronen of gedachten en daardoor weet je dus ook niet dat je ze kunt veranderen en hoe dat moet. Daarom ben ik er.

Samen vinden én doorbreken we deze patronen. En dat voelt als een enorme opluchting. Je herkent niet-helpende overtuigingen en gedachten en buigt ze om naar iets positiefs. Zo leer je jezelf steeds beter kennen. Gaandeweg ontdek je hoe jouw gedrag invloed heeft op je kind. En dat zie je direct terug in je gezinsleven: er ontstaat meer rust, meer begrip en jullie relatie verbetert.

Oudercoaching bij Bettie: hoe werkt het?

Heb je interesse in oudercoaching? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Je mag hiervoor naar mijn praktijk komen in Coevorden (Drenthe), maar ik kan ook bij jou langskomen. En we kunnen natuurlijk ook bellen of skypen.

Gaan we samen aan de slag? Dan plannen we de vervolggesprekken in. We beginnen met een intakegesprek. Daarin bespreken we waarom jij oudercoaching wilt. Waarin loop je vast? Wat wil je bereiken? Na de intake hebben we drie coachgesprekken en we eindigen met een evaluatiegesprek. Wil je na de evaluatie doorgaan met coaching? Dan plannen we gewoon nieuwe gesprekken in.

De coachgesprekken vinden meestal plaats bij mij in de praktijk in Coevorden. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Het is soms ook fijn om eens een keer de natuur in te gaan. Al wandelend voer je vaak een heel ontspannen gesprek. Je krijgt ideeën die je normaal gesproken niet krijgt, het is makkelijker om je gedachten te ordenen en er is ruimte om even stil te vallen en na te denken. En als de gelegenheid zich voordoet, gebruiken we de natuur als metafoor. Zo krijg je ineens heel nieuwe inzichten over jezelf en je leven.

"Nadat ik een voor mij spannende stap in mijn leven had gezet, merkte ik dat ik weer verviel in een aantal oude valkuilen en denkpatronen. Eerder was ik ook al eens bij een coach geweest en dit heeft mij toen wel geholpen, alleen miste ik de klik met deze persoon. Bij Bettie had ik meteen een vertrouwd en fijn gevoel, wat ik erg belangrijk vind als ik me open en kwetsbaar opstel. Tijdens de vijf sessies gebruikte Bettie onder andere een aantal spellen en hebben we een visualisatie gedaan. Ze voelde goed aan waar ik op bepaalde momenten behoefte aan had en wat bij mij past. Aan het eind van het traject had ik weer helder voor ogen wat ikzelf belangrijk vind, dat ik daarop mag vertrouwen én zijn er zelfs wat plannen gesmeed! Ik kan iedereen een traject bij Bettie aanraden, zeker ook als het niet kindgerelateerd is."
Leonie

Wil je kennismaken?

Leuk! Neem contact met me op, zodat we snel samen aan de slag kunnen.