Skip to content

Over Bettie

Hoi! Ik ben Bettie Lubbers! Het is mijn doel dat iedereen met zelfvertrouwen in het leven staat. Dat doe ik als kindercoach en oudercoach vanuit mijn praktijk in Coevorden, in het mooie Drenthe.

Als werkende moeder van twee prachtige kinderen, een kleuter en een peuter, weet ik hoe leuk én hoe lastig het is om ouder te zijn. Ik geniet enorm van het moederschap en van mijn werk als leerkracht, maar we weten allemaal hoe druk het leven als werkende ouder is: je rent en vliegt en ’s avonds stort je op de bank, zet je de tv aan en kun je weer even ‘uit’. Je wilt er zijn voor je kinderen en je partner, maar ondertussen moet je ook nog voor jezelf zien te zorgen.

Daarnaast zijn er nog meer dingen in het leven die je aandacht nodig hebben. Je hebt een sociaal leven en misschien heb je zelf ouders voor wie je klaar wilt staan. Soms komt er ook nog een verhuizing, verbouwing, een nieuwe baan of een andere grote verandering bij. En als je kind dan even niet lekker in zijn of haar vel zit, wordt het soms behoorlijk lastig. Je maakt je zorgen en voor je het weet ben je elke dag moe en zit je zelf ook niet lekker in je vel. Het gevolg: het loopt allemaal niet meer lekker thuis en je weet niet hoe je het op kunt lossen.

Kindercoaching: voor kind én ouders

Kindercoaching haalt jullie uit het negatieve patroon waar jullie in zitten. Je ontdekt waar het gedrag van jou en je kind vandaan komt en hoe je dit verandert. Je leert je kind beter te begrijpen. In dit proces vind ik het erg belangrijk om ouders en kind samen te begeleiden. Voor jou als ouder is het fijn zijn dat je je verhaal kwijt kunt en een luisterend oor hebt. En dat je mag kijken naar vragen als ‘Wie ben ik eigenlijk?’, ‘Wat zijn mijn kwaliteiten?’ en ‘Waarom voel ik me zo?’. Kinderen verdienen het ook om zichzelf op deze manier beter te leren kennen. Dus afhankelijk van de leeftijd plan ik ook sessies in met je kind. En soms komen jij en je kind samen naar me toe. Want ouders en kind horen bij elkaar, dus dat zie je ook terug in mijn praktijk.

Tijdens de coaching onderzoeken we onder andere je beperkende overtuigingen, gedachten en patronen. Je hebt gedachten die de hele dag door je hoofd vliegen en je doet de dingen op een bepaalde manier. Vaak ben je je hier helemaal van niet bewust. Hier gaan we mee aan de slag, zodat jij ontdekt hoe je je overtuigingen kunt veranderen en kunt omzetten naar iets positiefs. En hoe je hiermee je kind weer verder vooruit helpt.

Over kindercoach Bij Bettie
kindercoaching

Het moment dat ik besloot: ik word kindercoach

Ik ben al ruim twaalf jaar leerkracht in het basisonderwijs. Ik geniet enorm van het werken met kinderen en hun ouders. Elke dag weer maak ik bijzondere dingen mee en leer ik weer iets nieuws. Maar ik zie ook dat de maatschappij verandert en dat er tegenwoordig veel van kinderen wordt verwacht. En het raakt me als er problemen spelen bij kinderen. Als leerkracht kun je veel voor een kind betekenen, maar toch is je reikwijdte beperkt. Ik wilde graag méér doen en verder kijken dan alleen gedrag. Waar komt bepaald gedrag vandaan? Hoe help je een kind door moeilijke situaties heen?

Ik vind het ontzettend belangrijk dat kinderen een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen hebben. Ik voelde frustratie dat ik niet de tijd en de mogelijkheid had om er meer voor kinderen te zijn die dat juist even nodig hebben. Een opleiding tot kindercoach en een eigen praktijk beginnen, waren voor mij dan ook de logische vervolgstappen in mijn carrière. Zo kan ik van meer betekenis zijn voor kinderen en hun ouders.

oudercoaching

Wat voor coach is Bettie?

Mijn werk als (kinder)coach doe ik elke dag met ontzettend veel plezier. En tja, eigenlijk komt dat door mijn nieuwsgierigheid. Als coach vraag ik je het hemd van het lijf, net zo lang tot we weten wat er écht speelt. Zo zetten we samen de stappen die er nodig zijn. Ik sta naast je, luister naar je en denk met je mee. De nadruk ligt hierbij op oplossingen en op hoe jij weer verder kunt. Zo zorgen we er samen voor dat jij je weer beter voelt.

Als je dit zo leest zal het je misschien niet verbazen dat ik een coach ben die wars is van oppervlakkig geklets. Ja, tuurlijk, als je binnenkomt drinken we wat en kletsen we vast ook even over de weg hiernaartoe of over het weer. Maar uiteindelijk ga ik voor diepgang. Want om jullie optimaal te begeleiden, wil ik weten wat jou en je kind beweegt, wat jullie bezighoudt en wie jullie écht zijn.

Ik gun het jullie om deze dingen over jezelf te ontdekken, want als jij weet wie je bent, kun jij je kind ook begeleiden in diezelfde ontdekking. En hierdoor kijk je anders tegen de dingen aan, waardoor er als vanzelf meer rust en vertrouwen ontstaat bij jou en de rest van je gezin. Je hebt zelf namelijk ontdekt hoe dingen voor jóú werken. En daar hebben alle mensen in je omgeving iets aan.

Ga samen de ontdekkingsreis aan

Ik geloof dat als jij als ouder je kind heel goed kunt begeleiden in zijn of haar ontdekkingsreis. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is ontdekken wie je zelf bent en hoe de dingen voor jou werken. Als mens, en als ouder. Dat is niet alleen fijn voor jou en je kind, maar daar hebben alle mensen in je omgeving iets aan. Wat weet je: wat je uitzendt krijg je terug.

Kindercoach Drenthe

Maar wie is Bettie eigenlijk?

Ik ben Bettie en samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Coevorden. We wonen in de oude directeurswoning van de vroegere melkfabriek. Het huis was nogal een bouwval toen we het kochten, maar samen (nou ja, vooral mijn man) hebben we het huis helemaal opgeknapt. Dat duurde maar íetsje langer dan gepland (twee keer zo lang), maar we wonen er inmiddels alweer een paar jaar met heel veel plezier. Het is een heerlijke plek. En: er is ruimte voor mijn praktijk.

Als ik niet aan het werk ben, ga ik er graag op uit met mijn gezin. Ik vind het ook leuk om met vrienden op stap te gaan. Ik ben dan altijd erg gelukkig als ik ergens terechtkom waar ze bitterballen serveren. Maar gewoon lekker thuis op de bank zitten met een goed boek vind ik ook heerlijk. Ik verslind vakliteratuur en lees ook graag fictie.

Meer weten over coaching?

Neem gerust contact met me op. Je kunt me bellen of mailen. Dan bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden en plannen we een kennismakingsgesprek.