Skip to content

Familie opstellingen in Coevorden

Familie opstellingen worden steeds populairder. En niet voor niks! Toen ik begin 20 was, kwam ik er voor het eerst mee in aanraking en sindsdien ben ik talloze keren representant geweest (geen idee wat dat is? Geen probleem, lees gewoon verder!). Ik heb zelf ook meerdere opstellingen mogen ervaren en nu kan ik zelf opstellingen faciliteren! En daar kun jij bij zijn.

oudercoaching

Wat zijn familie opstellingen?

Een familieopstelling is als een levendige, interactieve kaart van jouw familieverhaal. Stel je voor dat je naar een toneelstuk kijkt, waarin de acteurs de leden van jouw familie vertegenwoordigen. Door deze “levende sculptuur” ontstaat er een uniek inzicht in onderliggende dynamieken en patronen. Overigens wordt er tijdens opstellingen zeker geen toneel gespeeld, maar ik vergelijk het met een toneelstuk om het wat te verhelderen. Want opstellingen geven een heel eerlijk en echt beeld, waarin anderen jou, je familie of emoties vertegenwoordigen (representeren). 

Het is goed om te weten dat familie opstellingen niet altijd over je familie hoeven te gaan. Je kunt van alles opstellen. Elke hulpvraag is welkom. Van ‘waarom bots ik zo met mijn vader?’ tot ‘hoe kan ik omgaan met mijn onzekerheid?’ Je hulpvraag hoeft ook niet met je familie te maken te hebben, zolang het maar over jezelf gaat! 

Hoe werkt het?

Jij bent de regisseur van de opstelling, ik begeleid je erdoor heen. Je kiest mensen uit de groep om de rollen van je familieleden in te nemen. Of we kiezen dit samen. Dit noem je representanten. Op deze manier ontstaat er een fysieke representatie van jouw familiedynamiek of het probleem waar je tegenaan loopt. Het resultaat? Inzichten, begrip in dynamieken en patronen en… rust. Rust en helderheid!  

Wat kun je verwachten?

Dieper inzicht: Ontdek onverwachte verbanden en begrijp waarom bepaalde patronen zich herhalen.

Emotionele verlichting: Door de dynamieken in beeld te brengen, ontstaat er ruimte voor heling en verandering.

Versterkte relaties: Familieopstellingen kunnen de onderlinge banden versterken en een gevoel van harmonie bevorderen.

Voor wie? Iedereen die nieuwsgierig is naar persoonlijke groei/ontwikkeling en het begrijpen van familierelaties is welkom. Er is geen ervaring vereist, alleen een open hart en geest.

 

Ben je nieuwsgierig geworden? En vind je het ook spannend?

Dat snap ik helemaal. Voor veel mensen is je kwetsbaar opstellen in een groep gewoon spannend. Maar laat je daardoor alsjeblieft niet tegenhouden! In de vrouwencirkels die ik al tijden organiseer zorg ik altijd voor een veilige sfeer en dat ga ik ook doen bij de opstellingen. En weet je, er komen gelijkgestemden. De anderen die zich opgeven vinden het waarschijnlijk ook spannend. Maar zijn ook benieuwd, nieuwsgierig. Net als jij. Dus, waag de sprong en kom eens kennismaken met familie opstellingen. Ik zorg voor een waardevolle, veilig en fijne avond. We zijn met maximaal 10 deelnemers, dus de groep is niet té groot.

Ik heb een podcast en ik heb ook wat verschillende afleveringen opgenomen die voor jou interessant kunnen zijn. 

Klik hier voor een aflevering waarin ik vertel over het kijken met een systemische blik. Ik vertel hierin over de basisprincipes van het systemisch werk. In de podcast geef ik je ook een superpraktische tip!

Klik hier als je het heel spannend vind om je op te geven voor iets in een groep, zoals opstellingen of een vrouwencirkel. Ik weet zeker dat ik je in deze aflevering anders laat kijken naar je spanning! 

Klik hier als je meer wilt weten over opstelling zelf. Hier vertel ik je over hoe familie opstellingen in z’n werk gaan en waarom heb zo helpend is. 

Sinds dit jaar organiseer ik samen met mijn collega Sasja Kinds regelmatig dagdelen voor familie opstellingen. Het zijn altijd magische middagen of avonden, waarin we meerdere opstellingen begeleiden. Op zo’n avond of middag kan het zijn dat jij je vraag in kunt brengen. Het kan ook zijn dat je representant bent in de opstelling van iemand anders. Beide zijn enorm waardevol, als je representant bent haal je hier ook altijd inzichten uit voor jezelf. We plannen van te voren niet wie er een vraag in brengt, dat bekijken we op de avond of middag zelf. Een kaartje is daarom voor iedereen 25 euro. We houden de prijs bewust laag, omdat we dit voor iedereen beschikbaar willen maken. Dus, voel je dat je dit een keer wilt ervaren? Wacht dan niet te lang met je opgeven! Hieronder vind je de data tot de zomervakantie. 

 

Data opstellingen onder begeleiding van Bettie en Sasja:

Woensdagavond 26 juni 2024 – 19.00 uur Westerbork, Buurthuis Annie Londo. Max. 12 personen

Woensdagavond 3 juli 2024 – 19.00 uur Coevorden, Fotostudio 9. Max. 12 personen (Nog 5 plekjes)

Wil je je opgeven voor één van de data in juni/juli? Mail me dan (bettie@bijbettie.nl) of stuur me een appje (06-10573129). 

Data na de zomervakantie:

Vrijdagavond 27 september 2024 – 19.30 uur Westerbork, Buurthuis Annie Londo.

Vrijdagavond 8 november 2024 – 19.30 uur Coevorden, Fotostudio 9. 

 

Supertoffe Deep Dive Dag!

Op zaterdag 12 oktober organiseer ik een hele gave en bijzondere dag in het Kasteel in Coevorden. Een helemaal verzorgde dag met koffie/thee, lekkers en een heerlijke lunch. Die dag organiseer ik niet zomaar. Het is een dag waarin je helemaal in jezelf mag duiken. Ik ga je wat meer vertellen over systemisch werk en we gaan mooie oefeningen doen waardoor je inzicht krijgt in jezelf. In jouw patronen. In jouw binnenwereld. Ik neem je mee en samen met een fijne groep vrouwen gaan we op reis. Naar jezelf.. Er zijn al 7 opgaves en er zijn nu nog 8 plekjes. 

Wil jij makkelijker voor jezelf kiezen? Je gevoel echt volgen? Wil je meer rust in je hoofd? Ben je toe aan het doorbreken van patronen? Meld je dan aan, ik reis graag met je mee! 

Hier koop je je ticket, de kosten zijn 127,- voor een helemaal verzorgde dag, van 10.00-16.30 uur. Je kunt in 2 termijnen betalen. 

 

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Volg me dan op Instagram (hier ben ik het actiefst en deel ik leuke tips en nieuwtjes) of schrijf je in voor mijn updates. Dan ontvang je af en toe een mailtje van me en ben je op de hoogte van nieuwtjes en kortingscodes.

En heb je vragen of wil je meer weten? Aarzel dan niet om me gewoon een mailtje te sturen, ik klets graag even met je!

 

Meer weten?

Heb je nog vragen? Stuur me dan gewoon een berichtje!