Bij Bettie Coach Coevorden - Hoezo een blog?

Hoera, mijn eerste blog! In deze blog wil ik je graag wat meer vertellen over mijzelf én de reden van m’n blog. En laat ik dan maar gelijk beginnen met dat laatste.

Waarom een blog?

Misschien volg je me al een tijdje op Instagram of Facebook. Dan weet je dat ik regelmatig posts schrijf over coaching en mijn praktijk. Ook geef ik graag tips en deel ik ervaringen met je. Ik merk alleen dat ik op social media niet alles kwijt kan. Ik moet me houden aan een maximaal aantal tekens en vaak past mijn verhaal niet in één post. Dan kun je denken: ‘Bettie, schrijf dan toch eens wat beknopter!’ Maar weet je, dat lukt me dus niet zo best! Ik geef graag uitgebreide tips en wil graag alles kwijt kunnen en dat lukt gewoon niet altijd in een post. Dus, vandaar een blog! Kan ik lekker van me afschrijven! En hopelijk kan ik jullie inspireren, tips geven of zorgen voor herkenning in het hele opvoedgebeuren. Want laten we eerlijk zijn, dat opvoeden is niet altijd even makkelijk!

Wie ben ik?

Maar wie ben ik dan eigenlijk? Nou ja, ik ben dus Bettie en mijn praktijk heet Bij Bettie. 🙂 Lekker makkelijk te onthouden hè? De naam van mijn praktijk was best een dingetje trouwens hoor. Toen ik een paar jaar geleden wilde starten, kwam ik maar niet op een goede naam. Ik wilde iets wat knusheid en veiligheid uitstraalde. Ik zag een soort zolder voor me met schapenkleedjes, kussentjes en kaarsen. Een plek helemaal voor jou, waar je je helemaal veilig en geborgen voelt. Maar alle namen die ik bedacht waren het nét niet; ‘de coachzolder’, ‘jouw plekje’, ‘coachhuis’… Ik kwam er gewoon niet uit.

Ik zette de intentie dat de perfecte naam me gewoon te binnen zou schieten. Want al het brainstormen en ‘nu-ga-ik-ervoor-zitten-en-bedenk-ik-gewoon-die-naam’-momenten hadden me nog niets opgeleverd. Maar toen! Ik weet het nog precies! Ik was met mijn zusje op een netwerkborrel, de avond was afgelopen en we liepen naar de kapstokken. Ik weet nog precies waar ik stond toen het me opeens te binnen schoot.

‘Bij Bettie’

Ik kon niks anders meer bedenken. Dit moest het worden. Ik wilde eigenlijk helemaal geen praktijknaam met mijn eigen naam erin. Maar, er was gewoon geen andere optie meer. En het grappige was dat iedereen aan wie ik de naam vertelde, gelijk enthousiast was. Nou ja, dat moest het worden dus. Bij Bettie. Want in mijn praktijk kom je ook echt bij mij. Geen schapenkleedjes en kussentjes, maar wel die veilige plek en geborgenheid. Je mag helemaal jij zijn hier. Dus ja, dat is het verhaal achter de naam van mijn praktijk.

Wie ben ik – deel 2

 Maar eigenlijk wilde ik je dus wat meer over mijzelf vertellen. 🙂 Ik zal beginnen met wat wapenfeiten. Dus, daar komt-ie!

 • 38 jaar (op dit moment in juni 2022)
 • Ik woon al mijn hele leven in Coevorden.
 • Ik woon samen met mijn man Emiel en onze twee kinderen, Nina en Tijn. Nina is 7 en Tijn is 6.
 • Ik hou enorm van lezen.
 • En kletsen.
 • En chocola.
 • We hebben sinds kort een kitten! Ze heeet Molly en de kinderen zijn helemaal dol op haar. En wij ook! Behalve dat ze graag in het gordijn van mijn praktijk klimt. Daar ben ik minder dol op.
 • Naast mijn werk in mijn praktijk ben ik al zo’n 15 jaar leerkracht in het basisonderwijs. Ik werk dus al jaren met kinderen en ouders.
 • Ik hou absoluut niet van sporten. Ik ben ook niet competitief. Ik ben nu sinds een jaar aan het crossfitten met personal training. Dat bevalt goed, m’n personal trainer is top. Maar leuk… Nee. Zinvol en effectief, dat is wel.
 • Ik ben dol op chocola. Oh, dat had ik al gezegd.
 • Ik heb lipoedeem. Een chronische aandoening in mijn benen en billen. Google er maar eens op als je meer wilt weten. Of vraag me ernaar, ik zal je in deze blog niet vermoeien met alle details.
 • De muziek van Fia zet ik graag op als ik aan het koken of schoonmaken ben. Prachtige liedjes!

En aangezien een blog betekent dat ik lekker lang kan schrijven, schrijf ik nog even door! Want ik wil ook nog graag met je delen wat ik doe als coach. Ik ben namelijk kindercoach, oudercoach, Nine Star Ki-coach én energy healer. Dat is een behoorlijk rijtje en ik zal je nu geen uitgebreide uitleg geven van elke aspect. Maar ik wil je wel graag kort vertellen wat ik doe in mijn praktijk en waarmee je bij mij terecht kunt.

Mijn praktijk

Eigenlijk draait het in mijn praktijk om jou en je kind. In mijn praktijk wil ik graag dat jij dichter bij jezelf komt. En dat je kind dichterbij zichzelf komt. En dat doe ik op verschillende manieren. En die manieren zijn ook weer prachtig te combineren.

Tijdens kinder- en oudercoaching praten we, doen we spellen waarmee je inzicht krijgt in jezelf, en doen we visualisaties om te onderzoeken wat er op een diepere laag speelt. Ik begeleid je hierin, maar heb niet de waarheid in pacht. Ik loop als het ware naast je en kijk met je mee. Ik leg samen met jou dingen bloot, we onderzoeken overtuigingen, en gaan op zoek naar talenten en kwaliteiten. En natuurlijk kun je opvoedvragen stellen en kijken we naar patronen en gedrag binnen jullie gezin.

Daar past Nine Star Ki ook weer prachtig bij, want NSK is een fantastische tool om jezelf beter te leren kennen. Wie ben jij eigenlijk? Wat is je blauwdruk? Wat is de gebruiksaanwijzing van je kind? Hoe zit die gezinsdynamiek in elkaar? Over Nine Star Ki zal ik nog een aparte blog schrijven, maar als je al nieuwsgierig bent, kijk dan vooral vast op de website onder het kopje Nine Star Ki.

Energy healing is ook weer één van de tools die ik gebruik om jou te begeleiden naar jezelf. Energy healing is een momentje voor jou, waarin je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Ik schoon je energiesysteem op en vul het aan waar het nodig is. Met energy healing kunnen blokkades opgeschoond worden en gaat de energie in jouw systeem weer stromen. En dit kan overigens ook bij kinderen! Ook daar zal ik nog eens een aparte blog over schrijven.

Zelfvertrouwen

Bij Bettie is dus een plek waar jij welkom bent om jezelf te ontdekken. Waar je kind zichzelf beter kan leren kennen. En daar krijg je zelfvertrouwen van! Je staat sterker in je schoenen. Je maakt makkelijker keuzes. Je weet wat je nodig hebt. Je houdt je beter vast aan je grenzen en je voelt die grenzen ook beter aan. Ik begeleid je en loop naast je mee. Ik ben er voor je. Of voor je kind. Of voor jullie samen! En dat doe ik ook graag met een beetje humor en lichtheid. 🙂

Ik hoop dat ik je met deze blog een beeld heb gegeven van mijzelf en mijn praktijk. Als je vragen hebt, laat me dat dan vooral weten! Je kunt me altijd mailen of me een berichtje sturen via het contactformulier.

1 Comment

 1. Leuk om te lezen Bettie!


Add a Comment

Your email address will not be published.