Tips voor een vol hoofd

Vandaag wil ik je wat ideeën geven om lekker samen met je kind te doen. Na schooltijd, vlak voor het naar school gaan, na het avondeten.. Het maakt niet uit wanneer, maar het is gewoon soms fijn om even samen wat te ondernemen, te lachen en… het hoofd leeg te maken! Je kind ontlaadt en jij ook. Probeer het gewoon eens uit! 

1. Ga lekker samen uitbeelden!

Als je gaat uitbeelden, heb je je lijf nodig. Het zorgt ervoor dat je buiten de kaders bezig bent (als je de juiste opdrachten gebruikt). Het is creatief en het kan niet anders dan dat je samen moet lachen! Een paar ideetjes:

  • Doe alsof je een citroen eet.
  • Loop als een bange leeuw.
  • Doe alsof je Sinterklaas bent die struikelt.
  • Loop alsof je door de poep loopt.

2. Maak een krastekening

Ga lekker los op een groot blad, het liefst met wasco, want dat krast zo lekker. Even alles eruit krassen!

3. Teken je eigen unieke fantasiedier

Sommige kinderen kunnen uren tekenen, maar soms is het zonder eigen idee lastig om te beginnen. Teken daarom eens een fantasiedier. Deze tekenopdracht is zo leuk omdat je samen kunt praten over de kracht van dieren. Kiest je kind bijvoorbeeld voor de sterke poten van olifant? Waarom? Heb je wat meer kracht nodig? Of voel je je juist heel krachtig? Tekent je kind een zacht velletje, of juist harde schubben? En praat eens over wat de dieren die je kind tekent, goed kunnen. Kan jouw kind dat ook goed? Vraag er eens op door. Zo ontstaat er misschien zomaar een mooi gesprek. Want: praten gaat vaak makkelijker als je ook iets anders doet. 

4. Ga wat kinderyoga-oefeningen doen

Op YouTube en internet zijn leuke yoga-oefeningen voor kinderen te vinden. En Helen Purperhart heeft verschillende, mooie kaarten die je kunt kopen. Erg fijn om samen te doen! Onze kinderen vinden het erg leuk, vooral als ik meedoe natuurlijk. Het voordeel van kinderyoga is dat het een mooie combinatie is van beweging, lichaamsbewustzijn en ademhaling (dus rust). Echt een aanrader! 

5. Zet een muziekje aan en…

Dans! Spring! Beweeg! Zing mee! Lekker hard die muziek, en swingen samen! Go go go!

Veel plezier!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published.